Analog workshopsfotografering..

Igår var jag på bröllopsworkshop i regniga Stockholm. Jag tänkte direkt när jag bokade denna att jag ej vill ta med de saker som önskades då jag tänkte att är det någon gång jag vill utvecklas och göra något utöver det vanliga är det nu för på en riktig bröllopsfotografering vågar jag inte chansa. Efter gårdagen är det givet att analogt och tilt shift kommer följa med på varje bröllop i år för man får så pass unika bilder. Enda nackdelen med analogt är att man har för vana att kika på skärmen för att direkt se bilden, går ju inte direkt med en filmrulle i kameran.

Färre bilder och mer planering tas för att skapa dessa bilder, en utmaning som var värt att göras för att som sagt utmana mig själv och se vad jag gick för när det gäller komposition, skärpa och framförallt snabbheten i att fokusera manuellt och inte förlita sig på autofokuseringen. Nu längtar jag med glädje till att få andra filmen från labbet som jag ej kunde få idag då de ej kunde framkallas i Eskilstuna. Tänkt att det kan bli så otroligt bra skärpa med att framkalla film för att sedan scanna in dom och få dom digitalt, love it!!!

Så nu hälsar jag bröllopssäsongen 2015 välkommen!