Årskrönika 2016

2016 vilket år det visade sig att bli. Jag har i år samlat mina absoluta favoritbilder från året som gått även om det finns en hel del till så finns det historier kring alla dessa.

2016 var ett händelserikt år, Januari började lugnt tillsammans med alla mina praktikanter, en mjukstart på året där jag tränade så gott jag kunde för att förbereda mig inför en kommande operation som äntligen skulle bli av i februari.

Februari kom, något jag sett fram emot länge. Hade drabbats av en höfsjukdom som har gjort mycket skada genom åren och något som jag dolt för de flesta. Något som skulle bli en rutinoperation vände upp och ner på hela min tillvaro. Jag vaknade aldrig upp på uppvaket, jag hamnade på IVA och de få frekvenser jag minns i stora dela är, en make som står förtvivlad vid min sida, Paniken när jag upptäcker att jag ej kan andas då vätska börjar tränga in i mina lungor, diskussionen angående en akut operation innan mina organ börjar lägga av och frågan, vad i hela friden hände?! Vad gick fel, detta är nog det största som hänt mig i år och som jag fortfarande bearbetar så därför kommer detta bara med i snabba drag då jag kommer dra hela historien om vad som faktiskt hände den dagen i februari då det gått ett år.

Något jag märkt att många tar för givet i vardagen är något många bör ta  till vara på. Denna sommar är första sommaren på 7 år jag kunnat sova på min vänstra sida, första gången jag kunnat ha min son i knät vid morgonkaffet utan smärta och kunnat vara ute och leka med mina barn utan att ligga död på kvällen för smärtan varit så stor. 

Den operationen gav mig i allafall en tankeställare, jag är otroligt lyckligt lottad som har en familj som älskar mig och två barn som jag avgudar. Detta gav mig en tanke på att jag faktiskt måste tänka på vad jag vill göra av mitt liv och hur jag skall åstadkomma det. Jag ändrade mitt arbetsflöde, planerade för stora händelser och planer och gav mig tusan på att jag ville skapa det jag önskade och inte det alla andra köpte (Detta gällde mitt företag) I livet fick det mig en annan tankeställare, ta aldrig något för givet och vad ni än gör så somna aldrig osams eller lämna någon i osämja för du vet aldrig vad som händer på vägen. 

Detta skapade mycket för mig i år, jag har fått skapa bilder jag vill som är mer åt fine art något jag vill hålla på med och kommer jobba ännu mera med 2017. Det gav mig även möjligheter att träffa nya människor då jag valde att våga mer och utforska mer. Det blev en trip till Italien där jag åkte utomlands för första gången helt ensam och gav mig nya äventyr, ny resa i oktober till Cumbria, England där jag fann min bildstil. Jag har gått workshop för en av Argentinas största fotografer som talade om för mig att jag tydligen har en amerikansk fotograferingsstil och den bör jag ta vara på, tro mig detta har jag tagit till mig :)

I maj fick jag reda på att sökfunktionen till min hemsida legat nere ungefär ett år och om man sökte på bröllopsfotograf i Eskilstuna så var det som om jag ej fanns. Detta var något som vanligtvis kanske skapar mer jobb men att se möjligheter i saker och ting är något jag starkt tror på. Jag fotograferade ett fåtal bröllop i år men de jag förevigade valde jag att lägga ner så mycket mer tid på än vanligt vilket resulterade till mer unika bilder, en poseringsguide som jag byggt upp för att kunna guida mina kunder och få dom att agera när jag filmade och vad mycket film jag skapat en del har jag inte ens hunnit gå igenom men jag kan lov att till nästa år kommer film vara en stor del av min bröllopsfotografering för det tillsammans med bilder skapar väldigt vackra minnen. Nu när jag fått igång hemsidan är jag bokad för 6 helt fantastiska bröllop redan och i februari kör vi bröllopsmässan i Sthlm, då ska jag äntligen få visa lite mer vem jag är och vad jag vill skapa.

Jag har fått äran att träffa fantastiska kollegor, både lokala som nu förmodligen inte blir av med mig men som jag värdesätter högt ;) och fantastiska människor jag fastnat för på mina resor som jag nästan dagligen har kontakt med och som bara skänker mig positiv energi.

Bilderna här nedan representerar en liten del av allt det fantastiska jag trots allt varit med om. Två sagolika bröllop med nära vänner till mig som bara skänker mig ett leende så fort jag ser deras otroliga bilder, som jag skapat?! Min första fine art gravidbild, en underbar nyföddfotografering som är en av de fotograferingar jag prinner så starkt för. Mina underbara busfrön till barn som bara skapar minnen och som följde med mig till porträtt SM där jag tog hem 3 priser, 3 fantastiska priser på mina bilder! Cumbria i bild, porträtt på fantastiska samarbeten som jag önskar jag hade fler bildplatser till i detta montage för att visa.

Ett fantastiskt år går mot sitt slut och jag tänker skapa mer än någonsin men till en början skall jag ta hand om mig själv. Träning står högst på listan då jag fortfarande lider av sviterna från min operation. Även om smärtan är borta saknar jag funktionen i ett ben vilket gör att jag har ett långt träningsår för 2017 som jag faktiskt ser fram emot för 2017 är ett år jag skall få träna utan extrem smärta och inflammationer och äntligen skall jag få göra det jag vill utan några som helst undanflykter, together we are stronger och maken han är med på min resa han med.

Så till alla er fantastiska människor jag sprungit på som hjälpt mig detta år, jag mött på mina resor, workshops samt fantastiska kunder med otroliga historier som jag fått ta del av och skapat, GOTT NYTT ÅR!!!